PROTEIN QUEEN deze snacks bevatten veel eiwitten

[PROTEIN QUEEN] deze snacks bevatten veel eiwitten
Source: Pinterest
We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen dat het innemen van eiwitten goed is voor je gezondheid. Ook als je niet regelmatig sport is het belangrijk om elke dag genoeg eiwitten binnen te krijgen. Wij vertellen je graag waarom en welke snacks veel eiwitten bevatten. Zo helpen we je een handje bij je eiwit-inname.

Waar zijn eiwitten goed voor?

Het innemen van eiwitten wordt vaak gekoppeld aan sporten, maar het is ook zeker goed om ze in te nemen als je niet sport. Het zijn namelijk essentiële voedingsstoffen die een hele belangrijke rol spelen om het lichaam goed te laten functioneren. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Goed voor je spieren, botten en weefsels
Zie eiwitten als een soort bouwstenen. Het innemen van genoeg eiwitten helpt mee aan de groei, reparatie en onderhoud van spieren, botten, huid, haar en andere weefsels. Dus als je mooie, gezonde lokken wilt, moet je er wel voor zorgen dat je eiwitten eet.

Verzadigd gevoel
Het eten van eiwitten zorgt voor een verzadigd gevoel nadat je hebt gegeten. Hierdoor zul je dus minder snel te veel eten, wat goed is voor het in balans houden van je gewicht.

Verbeterde stofwisseling
Het kost je lichaam meer energie om eiwitten te verteren dan koolhydraten of vetten. Dit kan uiteindelijk bijdragen aan een hoger metabolisme, wat betekent dat je stofwisseling gestimuleerd wordt en je calorieën beter verbrandt.

Verbeteren van het immuunsysteem
Eiwitten helpen enorm bij het verbeteren van het immuunsysteem.

Hormoonbalans
Eiwitten kunnen zorgen dat hormonen in balans blijven en zo je algemene gezondheid te ondersteunen.

Ben je al overgehaald om meer eiwitten te eten? Deze lekkere snacks maken het nóg leuker om je lichaam een handje te helpen:

Gekookte eieren op een proteïne maïswafel

Eieren zijn rijk aan proteïne en bevatten daarnaast ook andere essentiële voedingsstoffen. Je kunt gekookte eieren gewoon 'zo' eten, maar op een maïswafel is het een echte lekkere snack. Er zijn tegenwoordig ook maïswafels met proteïne te krijgen. Twee vliegen in een klap.

Kwark met noten en fruit

Skip je zoetigheid zoals chocolade na het eten en kies voor een eiwitrijke snack zoals een bakje kwark met noten en fruit. Kwark zit namelijk vol met eiwitten en met de noten krijgt je snack een lekkere crunch én krijg je gezonde vetten binnen.

Kipfiletrolletjes met groenten

Snijd je favoriete groenten zoals komkommer of paprika in reepjes en wikkel er een plakje gerookte kipfilet omheen. Makkelijk te maken en makkelijk mee te nemen. Kipfilet is rijk aan proteïne, zo bevat 100 gram zo'n 23 gram eiwit.

Hüttenkase op maïswafel

Hüttenkase is rijk aan eiwitten en kan hartstikke lekker zijn. Onze go-to is een proteïne maïswafel met hüttenkase, tomaat en wat peper. Makkelijk te maken en lekkerder dan je denkt.

Tonijnsalade op crackers

Tonijn zit boordevol proteïne en nog veel meer goeds zoals omega 3. Je kunt makkelijk zelf tonijnsalade maken met tonijn uit blik, wat yoghurt, citroensap, een rode ui en kruiden. Smeer de salade op volkoren crackers en smullen maar.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd