NEED TO EAT om je deze herfst op je best te laten voelen

[NEED TO EAT] om je deze herfst op je best te laten voelen
Pinterest
Het eten van seizoensgebonden producten kan een heleboel voordelen met zich mee brengen: goede kwaliteit, betere smaak, goedkoper, supporten van de locale economie, beter voor het milieu en last but not least: het levert ons meer voedingsstoffen op en is dus beter voor de gezondheid. Als we eten wat het seizoen ons aanbiedt, kan ons lichaam voorzien worden van de voedingsstoffen die we van nature nodig hebben. Producten die in hun seizoen worden geoogst, hebben de mogelijkheid om goed te rijpen en dus hun volledige voedingswaarde te bereiken, that's what we need! Zeker in de herfst heeft ons lichaam wat meer vitamine C nodig zodat het immuunsysteem een beetje meer ondersteund wordt. Wat deze producten precies zijn? Wij vertellen het je.

Groenten

Pompoen
Deze komt waarschijnlijk niet helemaal als een verrassing, want wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen en ons land oranje kleurt, zien we overal pompoenen tevoorschijn komen. Pompoenen worden in de herfst geoogst en zijn rijk aan vezels, vitamine A en vitamine C. Pompoen past ook supergoed bij herfstige gerechten en een pompoensoep is ook zéker niet verkeerd.

Pastinaak
Pastinaak heeft zijn zoete smaak te danken aan het feit dat deze groente een beetje kou heeft meegemaakt. Daardoor is de herfst de beste oogsttijd. Pastinaak bevat veel vitamine C, kalium en vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast is pastinaak echt mega lekker en veelzijdig.

Boerenkool
Net als pastinaken, wordt boerenkool wat zoeter als het wat kou heeft meegemaakt. En tsja, in principe is stamppot met boerenkool wel een echt herfstachtig gerecht, toch? Boerenkool is niet alleen erg lekker, maar ook rijk aan vitamine A, C en K en vol met calcium en antioxidanten.

Andere groenten die tijdens de herfst niet overgeslagen zouden moeten worden zijn:
- Spruitjes
- Wortelen
- Knolselderij
- Prei
- Rode bieten
- Rode kool

Fruit

Appels
Appels worden meestal in september en oktober geoogst en bevatten veel vitamine C, vezels en antioxidanten die het immuunsysteem een duwtje in de rug geven. Wist je dat je een appel het beste met schil kan eten? Daar zitten namelijk de meeste vezels in. Niet alleen zijn appels lekker om 'gewoon zo' te eten, ze gaan ook erg goed mee in gerechten zoals in een zuurkoolschotel.

Peren
Peren zitten echt boordevol vezels en vitamines. Ze worden in de herfst geoogst en kunnen gegeten worden als handfruit, maar ook in gerechten gebruikt worden.

Andere fruitsoorten die je niet moet overslaan:
- Vijgen
- Druiven
- Bramen
- Cranberry's
- Vlierbessen

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd