NEED TO EAT om je deze herfst op je best te laten voelen
Groenten
Pompoen
Deze komt waarschijnlijk niet helemaal als een verrassing, want wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen en ons land oranje kleurt, zien we overal pompoenen tevoorschijn komen. Pompoenen worden in de herfst geoogst en zijn rijk aan vezels, vitamine A en vitamine C. Pompoen past ook supergoed bij herfstige gerechten en een pompoensoep is ook zéker niet verkeerd.
Pastinaak
Pastinaak heeft zijn zoete smaak te danken aan het feit dat deze groente een beetje kou heeft meegemaakt. Daardoor is de herfst de beste oogsttijd. Pastinaak bevat veel vitamine C, kalium en vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast is pastinaak echt mega lekker en veelzijdig.
Boerenkool
Net als pastinaken, wordt boerenkool wat zoeter als het wat kou heeft meegemaakt. En tsja, in principe is stamppot met boerenkool wel een echt herfstachtig gerecht, toch? Boerenkool is niet alleen erg lekker, maar ook rijk aan vitamine A, C en K en vol met calcium en antioxidanten.
Andere groenten die tijdens de herfst niet overgeslagen zouden moeten worden zijn:
- Spruitjes
- Wortelen
- Knolselderij
- Prei
- Rode bieten
- Rode kool
Fruit
Appels
Appels worden meestal in september en oktober geoogst en bevatten veel vitamine C, vezels en antioxidanten die het immuunsysteem een duwtje in de rug geven. Wist je dat je een appel het beste met schil kan eten? Daar zitten namelijk de meeste vezels in. Niet alleen zijn appels lekker om 'gewoon zo' te eten, ze gaan ook erg goed mee in gerechten zoals in een zuurkoolschotel.
Peren
Peren zitten echt boordevol vezels en vitamines. Ze worden in de herfst geoogst en kunnen gegeten worden als handfruit, maar ook in gerechten gebruikt worden.
Andere fruitsoorten die je niet moet overslaan:
- Vijgen
- Druiven
- Bramen
- Cranberry's
- Vlierbessen