FIREWORKS zo bereid je jouw huisdier voor

[FIREWORKS] zo bereid je jouw huisdier voor
Pinterest

Het is bijna oudjaarsdag en dat betekent vuurwerk en champagne. Wat voor ons een feestje is, is voor de meeste huisdieren de hele dag en nacht afzien. Vuurwerk is voor ons leuk en prachtig, maar honden en katten zijn hier vaak gevoelig voor. Maar, met een beetje voorbereiding kun je het voor jouw trouwe viervoeter een stuk aangenamer maken. Wij geven je tips hoe je dit kunt doen.

1

Zorg voor een veilige plek

Een veilige en comfortabele plek is misschien wel het belangrijkste punt. Zorg voor een ruimte waar je hond of kat zich kan terug trekken waar de lichten gedempt zijn en vertrouwde spullen zoals speelgoed of een mandje ligt.

2

Laten ze wennen aan het geluid

Het klinkt misschien gek, maar je kunt proberen je hond of kat te laten wennen aan het geluid van knallende vuurwerkpijlen. Speel een paar dagen (of weken) af en toe eens een filmpje af - niet gelijk op het hardste volume - zodat hij of zij gewend raakt aan dit geluid.

3

Ga normaal met je viervoeter om

Ga om met je huisdier zoals je dit normaal gesproken ook doet. Als jij anders gaat doen, merkt hij of zij dat er iets is en wordt juist zenuwachtiger. Reageer ook vooral niet zelf op de knallen van het vuurwerk.

4

Prikkels verminderen

Het kan ook helpen om het vuurwerk minder op te laten vallen. Sluit bijvoorbeeld de gordijnen en zet de radio of televisie aan. Zo is jouw hond of kat minder alert en zal hij of zij minder last hebben van de knallen.

1 opmerking

Dank jullie wel voor deze super goede tips.
We hebben een Duitse Herder die elk jaar echt niet weet wat er buiten allemaal gebeurd, we proberen zoals jullie ook al schreven, zo normaal mogelijk te doen, maar het gehoor van een hond is zoveel sterker.
Maar alvast aan het geluid laten wennen is een tip die ik echt ga proberen.
Dus ontzettend bedankt voor deze geweldige tips

Diane Brödel

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd