FRESH CLOTHES zo ruikt je kleding altijd fris

[FRESH CLOTHES] zo ruikt je kleding altijd fris
Pinterest
Wij zijn vast niet de enigen die enorm kunnen genieten van pas gewassen kleding en lakens die fris ruiken. En om dit te bereiken, is alleen het gebruik van wasmiddel soms helaas niet genoeg. Er zijn een heleboel tips & tricks te vinden die er voor zorgen dat je kleding altijd fris ruikt als het uit de wasmachine komt, maar ook die je kleding zelfs na het dragen nog fris laten ruiken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Reinig je wasmachine

Een schone was begint natuurlijk bij een schone wasmachine. Als deze vies is en niet fris ruikt, is de kans groot dat jouw kleding er ook niet fris uitkomt. Maak je wasmachine dus af en toe eens schoon met soda of azijn.

Wassen

Naast een schone wasmachine, is de manier van wassen natuurlijk ook belangrijk. Hier kunnen al best wat fouten gemaakt worden die roet in het eten gooien. Gebruik dus wasmiddel van kwaliteit die een geur heeft waar jij happy van wordt. Vermijd overmatig gebruik van wasmiddel, dit kan zorgen dat er resten achterblijven wat weer averechts werkt. Pro tip: voeg een kopje azijn toe om vervelende geurtjes te verwijderen en de kleur van je kleding te behouden. Tegenwoordig zijn er ook genoeg wasparfums die je kunt toevoegen aan jouw was. Ook hier geldt: kies er eentje van kwaliteit zodat deze geur zo lang mogelijk blijft hangen.

Drogen

Na het wassen is een goede manier van drogen essentieel. Hang je kleding, als dit mogelijk is, buiten in de zon om te laten drogen. Zonlicht heeft namelijk desinfecterende eigenschappen en kan onaangename geurtjes zelfs neutraliseren. Hang de kleding op hangers op, zo kunnen ze goed ventileren en behouden ze de normale vorm.

Geurzakjes

Om je kleding fris te laten ruiken terwijl het in je kast ligt, is het gebruik van deurzakjes een echt wondermiddel. Niet alleen zorgen ze voor een fijne geur, ook absorberen ze vocht en helpen ze bij het bestrijden van muffe geuren.

Stoom je kleding

Om je kleding tussen het wassen door fris te houden, kun je er voor kiezen om je kleding een opfrisbeurt te geven door een kledingstomer te gebruiken. Je kunt ook je kleding ophangen in de badkamer als je gaat douchen. Zo stoom je je kledingstukken als het ware ook.

Droogspray

Naast droogshampoo voor ons haar, bestaan er ook genoeg producten die hetzelfde doen voor je kleding. Met deze spray neutraliseer je vieze geurtjes. Denk bijvoorbeeld aan dry wash sprays waarmee je jouw kleding een opfrisbeurt geeft.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd