SOUP SEASON deze linzensoep wil je thuis maken
Dit heb je nodig
- Olijfolie
- 1 ui
- 300 gram gele linzen
- 1 winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 liter water
- peper en zout naar smaak
- 1 citroen
Side note: gele linzen zijn vaak niet te krijgen bij de reguliere supermarkt, je kunt hiervoor beter naar de Turkse supermarkt gaan, mocht je die in de buurt hebben. Rode linzen zijn een goede vervanger, maar de gele linzensoep is onze favoriet. Pro tip: neem gelijk een Turks brood mee zodat je dit kan dippen in de soep.
Aan de slag
- Snijd de ui en wortel in stukken en hak de knoflook fijn
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en de wortel een paar minuutjes
- Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee
- Voeg de linzen toe en roer alles goed door elkaar
- Voeg je kruiden toe en bak een minuut mee
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook
- Laat de soep op laag vuur 20 minuten pruttelen
- Snijd ondertussen de citroen in partjes zodat je deze uit kan knijpen
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
- Serveer met Turks brood en citroen
De soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. Als je fan bent van pittig eten, voeg dan Harissa of Turkse sambal toe.