SOUP SEASON deze linzensoep wil je thuis maken

[SOUP SEASON] deze linzensoep wil je thuis maken
Pinterest
Wie wel eens in Turkije is geweest, heeft vast een keertje gele linzensoep gegeten of in ieder geval weleens voorbij zien komen. Gele linzensoep, Mercimek Çorbası in het Turks, is een populaire soep onder de Turken en dat is niet zomaar: het is verrukkelijk. En happy us, het is niet eens zo lastig om het zelf te maken. Dit recept vertelt je alles wat je nodig hebt en hoe je het moet maken. Afiyet olsun!

Dit heb je nodig

- Olijfolie
- 1 ui
- 300 gram gele linzen
- 1 winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 liter water
- peper en zout naar smaak
- 1 citroen

Side note: gele linzen zijn vaak niet te krijgen bij de reguliere supermarkt, je kunt hiervoor beter naar de Turkse supermarkt gaan, mocht je die in de buurt hebben. Rode linzen zijn een goede vervanger, maar de gele linzensoep is onze favoriet. Pro tip: neem gelijk een Turks brood mee zodat je dit kan dippen in de soep.

Aan de slag

- Snijd de ui en wortel in stukken en hak de knoflook fijn
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en de wortel een paar minuutjes
- Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee
- Voeg de linzen toe en roer alles goed door elkaar
- Voeg je kruiden toe en bak een minuut mee
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook
- Laat de soep op laag vuur 20 minuten pruttelen
- Snijd ondertussen de citroen in partjes zodat je deze uit kan knijpen
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
- Serveer met Turks brood en citroen

De soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. Als je fan bent van pittig eten, voeg dan Harissa of Turkse sambal toe.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd