GHOSTED? Dit moet je juist niet doen

[GHOSTED?] Dit moet je juist niet doen
Pinterest
Velen van ons hebben het weleens meegemaakt: je hebt een date gehad met iemand waarna je ineens niks meer van diegene hoort. Je appjes worden genegeerd en het lijkt alsof deze potentiële partner ineens van de wereld verdwenen is. Dit fenomeen heeft de naam 'ghosting' gekregen. Dit is natuurlijk voor niemand leuk, maar als dit bij je gebeurt dan was het gewoon niet meant to be. En daarnaast is iemand die jou durft te ghosten, jouw aandacht ook zeker niet waard. Er zijn vast een hoop dingen die je wil doen en zeggen als iemand dit bij jou heeft gedaan, maar wij vertellen je graag wat je juist niet moet doen.

Twijfel niet aan jezelf

Ghosting zegt meer over de ander dan over jou. Het is daarom echt belangrijk om niet te twijfelen aan jezelf of te denken dat je iets fout hebt gedaan. En daarnaast: zit je echt te wachten op iemand die een ander zomaar durft te ghosten?

Berichten blijven sturen

Hoe verleidelijk het ook is om berichten te sturen in de hoop op reactie: doe dit niet. Het zorgt er alleen maar voor dat je de persoon in kwestie afschrikt en laat denken dat je wanhopig bent. Daarnaast is het alleen nog maar pijnlijker als je ook op al die berichten wederom geen reactie krijgt.

Op social media posten

Vaak zie je dat mensen liefdes quotes op Instagram posten wanneer ze liefdesverdriet hebben. Het is begrijpelijk dat je gefrustreerd en verdrietig bent, maar het is niet verstandig om je emoties op social media te delen. Dit kan niet alleen de persoon die jou geghost heeft nog meer afschrikken, maar ook andere mensen in jouw omgeving. Ga in plaats daarvan in gesprek met vrienden of familie om je emoties te delen.

Jezelf niet meer verzorgen

Het is begrijpelijk dat je emotioneel bent nadat iemand je geghost heeft, maar het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Stop met piekeren, dress up en ga wat leuks doen met geliefden. Ook sporten of mediteren helpen je beter te laten voelen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd