GOOD TO KNOW: Zo spaar je de batterij van je telefoon

[GOOD TO KNOW:] Zo spaar je de batterij van je telefoon
Unsplash

Toen je 'm kocht ging je telefoon 24 uur mee zonder op te laden, nu lijkt 'ie na een ochtendje alweer leeg. Doordat je batterij verslijt, ben je gedwongen altijd een powerbank mee te nemen of zelfs een nieuwe telefoon aan te schaffen. Vervelend en niet nodig, want je kan zelf de batterij langer mee laten gaan door er goed voor te zorgen. Er zijn namelijk een hoop trucjes waardoor de batterij minder snel slijt en wij hebben er een paar voor je op een rij gezet!

Laad nooit tot 100% op

Het is natuurlijk satisfying om met een volle batterij de deur uit te gaan. Alleen is dit voor de batterij iets minder fijn. Wanneer je je telefoon de hele nacht in de lader houdt, slijt de batterij namelijk erg snel. Het is daarnaast het beste om de batterij niet onder de 20% en niet boven de 80% te krijgen.

Vermijd hitte en kou

Vooral hitte is erg slecht voor je batterij. Tot 30 graden is prima, maar als het warmer wordt, gaat de batterij sneller kapot. Probeer je telefoon dus uit de zon te houden en niet op andere warme plekken neer te leggen. Dit werkt hetzelfde bij kou. Probeer je telefoon dus warm te houden wanneer je op een koude plek bent.

Niet gebruiken tijdens het laden

Door de telefoon op te laden wordt deze warmer dan normaal. Wanneer je 'm dan ook nog eens intensief gebruikt door de heel TikTok of Instagram uit te spelen wordt de telefoon nog warmer, wat dus weer zorgt voor slijtage van de batterij.

Opladen zonder hoesje

Ook hier gaat het weer om de hitte van de telefoon. Wanneer je er een trendy case omheen laat zitten, is de telefoon ook weer warmer dan wanneer je geen hoesje eromheen hebt.

Gebruik de originele lader

Het is pijnlijk als je originele lader kapot gaat, want dit kan een flinke aanslag op je portemonnee zijn. Probeer de verleiding om een goedkope variant te kopen echt te vermijden. De originele lader is namelijk precies afgestemd op jouw telefoon en een fake variant kan jouw batterij laten stressen en dus zorgen dat 'ie het sneller begeeft.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd