NEW YEAR NEW ME zo stel je haalbare goede voornemens op

[NEW YEAR NEW ME] zo stel je haalbare goede voornemens op
GUSH
Met het nieuwe jaar op komst wordt er - waarschijnlijk - aan alle kanten gepraat over goede voornemens. Elk jaar beginnen we enthousiast aan nieuwe doelen, wat dan ook snel weer 'vergeten' wordt. Misschien komt dit omdat je voor jezelf geen haalbare doelen opstelt en je het jezelf dus te moeilijk (en écht niet leuk) maakt. Wij helpen je graag om haalbare doelen voor jezelf op te stellen zodat je knallend aan het nieuwe jaar kunt beginnen.

1

Kijk naar het verleden

Kijk eens terug naar 2023. Wat waren je hoogtepunten van dit jaar? En wat waren juist je dieptepunten? Welke doelen heb je dit jaar behaald en waar ben je trots op? En hoe heb je deze doelen gehaald? Als je kijkt naar wat wel en niet heeft gewerkt voor je, begrijp je alles al wat meer en kun je realistischere doelen opstellen voor jezelf.

2

Specifieke doelen

Als een doel te vaag is, is deze snel al gedoemd om te mislukken. Schrijf dus niet voor jezelf op: 'ik wil een beter slaapritme creëren' maar stel concrete doelen op zoals: 'ik ga op doordeweekse avonden altijd om 10 uur naar bed en sta om 7 uur op'. Wil je gezonder eten? Maak het specifiek: 'ik eet elke dag twee porties groenten', bijvoorbeeld.

3

Verdeel grote doelen

Grote doelen zijn vaak een hele grote stap waar je al bang van wordt als je er over nadenkt. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe taal leren? Verdeel dit dan over het hele jaar in kleine stapjes.

4

Wees realistisch

Realistisch zijn is misschien wel de belangrijkste tip. Want, als je bij het opstellen van je goede voornemens al vindt dat dit misschien niet haalbaar is, geef je het al sneller op. Kijk dus goed naar wat je echt kunt bereiken in een bepaalde tijd. Te veel hooi op je vork nemen zorgt er namelijk voor dat je eerder geen zin meer hebt en sneller opgeeft.

5

Deel je voornemens

Door je omgeving te vertellen over de doelen die je voor jezelf hebt opgesteld, kunnen zij je helpen je doel te behalen. Ze kunnen je motiveren en helpen, en misschien doen ze wel met je mee!

6

Gebruik de GUSH Goal Planner

De GUSH Goal Planner is hét perfecte hulpmiddel om doelen voor jezelf op te stellen en te behalen. Deze planner helpt je dagelijks bij het concreet maken en evalueren van je ambities: of deze nu op werk- of persoonlijk vlak zijn. Met de tips & tricks van Olcay en experts op het gebied van plannen, persoonlijk leiderschap, mental health en personal branding worden jouw dromen bereikbaar. De planner is nu beschikbaar voor pre-order en wordt vanaf 8 januari verzonden.

Article title

Article sub title

Article title

Article sub title

Article title

Article sub title

Article title

Article sub title

Article title

Article sub title

Article title

Article sub title

Article title

Article sub title

Article title

Article sub title

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd