OLCAY: 'Ik? Naar Cannes?'

[OLCAY:] 'Ik? Naar Cannes?'
@esmeetrouw
Toen ik werd uitgenodigd door het Europees Parlement om naar Cannes te komen keek ik versteld en vol ongeloof naar mijn inbox. Het leek me eerder spam dan dat deze mail voor mij bedoeld was, want waarom zou ik in hemelsnaam uitgenodigd worden?

Ik stuurde de mail vol verwarring door naar mijn collega die onze events regelt waarna hij contact opnam met de PR Manager. Uiteindelijk bleek dat het Europees Parlement een evenement wilde hosten om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen het belang zien van stemmen, wat mogelijk is van 6 tot en met 9 juni 2024. En daarvoor wilden ze graag dat ik, ja ik, af zou reizen naar Cannes om een chique evenement bij te wonen wat 'Use your vote' heet. Naast verbazing voelde ik me natuurlijk ook enorm vereerd door deze uitnodiging. Persoonlijk vind ik dat we onze democratie nooit als vanzelfsprekend mogen gaan zien, het recht om je stem te laten horen is daarnaast ook een plicht voor onze toekomstige generaties. Zo zorgen we er samen voor dat die generaties in veiligheid kunnen opgroeien. Naast de boodschap van dit evenement, ging natuurlijk ook mijn mode-hart direct sneller kloppen. Want zeg nu eerlijk, als er één moment is dat je mag uitpakken, dan is het wel tijdens het Cannes filmfestival. Ik kreeg de dresscode door: chique en glamourous. Dat zit wel goed, bedacht ik me. Ik begon gelijk met dagdromen over een mooie witte jurk in een zware crêpe-achtige stof. Een jurk die zowel netjes zou zijn, maar tegelijkertijd ook een touch of glamour zou hebben.

Afgelopen week was het dan eindelijk zover en reisde ik af naar Cannes. Het event begon al vroeg en ik was hartstikke nerveus, dus mijn wekker ging om 07:00 uur af. Ik sprong uit bed, stapte onder de douche en bedacht me wat ik allemaal wilde gaan zeggen die dag.

Aan een stoel hing een prachtige creatie van Claes Iversen samen met bijpassende accessoires. Alles was helemaal geweldig. Nadat ik mijn haar en make-up had gedaan bestelde ik een Uber naar Carlton Beach, waar het evenement plaats zou vinden. Deze locatie is echt prachtig en is onderdeel van het luxe Carlton hotel. Eenmaal gearriveerd stapte ik moeilijk uit de Uber en deed ik snel mijn jurk goed. Ik liep naar de locatie en stuitte op een groepje mensen met sneakers en beursbandjes om hun nek. Even twijfelde ik of ik wel op de goede plek was. Het zag er eerder uit als een groepje toeristen die hier kwamen voor hun stranddag dan bezoekers van een prestigieus evenement van het Europees Parlement. Aardig in de war liep ik de trap af naar de locatie terwijl ik me echt dood schaamde. Alle hoofden draaiden in slowmotion naar mij om terwijl ze hun lach probeerden in te houden. Nog steeds zag ik alleen maar mensen op sneakers en sandalen met gekreukte beige linnen broeken en geprinte zomerse bloezen. En ik liep daar in mijn prachtige Claes Iversen. Zie je het contrast al voor je? Ik voelde me net als Bridget Jones die verkleed was als Bunny op een feest waar het niet echt de bedoeling was om je te verkleden.

Het schoot even door mijn hoofd om me om te draaien en weg te lopen. Mensen waren elkaar aan het aanstoten en waren nog net niet naar me aan het wijzen door mijn overdressed look. Maar toch besloot ik om niet weg te lopen en juist te gaan doen waar ik voor gekomen was: mijn stem laten horen. Ik verschuldigde me snel voor mijn misplaatste look en stapte voor de camera om te vertellen waarom het zo ontzettend belangrijk is om je stem te laten horen. En vooral in een periode als deze, met veel oorlog en geweld. de schaamte die ik had verdween achteraf en gelukkig kon ik er uiteindelijk hartstikke hard om lachen.

X Olcay

2 opmerkingen

Wat een heerlijk mens ben je toch x

Ingrid Speijer

Hoi. Wat een verhaal. Maar dan snap je kledingvoorschriften toch niet. Had dan geschreven casual. Dst kan jij ook opperbest. Maar over looked of niet. Je straalt en daar kwam je voor. Je zwarte jurk was zeker op zijn plaats hoop ik. Wel weer een geweldig avontuur. Groetjes

Petra Du maine

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd