OLCAY: "Ik heb nu al zin in de volgende vier jaar"

[OLCAY:]
Olcay Gulsen Beauty

Het is alweer vier jaar geleden dat ik mijn beautymerk lanceerde. Op een zaterdagavond in november ging onze beautysite (na heel erg veel stress) live. Een lange periode van bedenken, ontwikkelen en testen was hieraan vooraf gegaan en het verliep alles behalve soepel.

Geloof me, ik heb er veel momenten aan gedacht om toch te stoppen en de stekker eruit te trekken. Het was een compleet nieuwe wereld waar ik weinig verstand van had en dit maakte me heel onzeker. Op enkele momenten, als ik bijvoorbeeld weer een product terugkreeg waar ik echt niet blij van werd of als ik dacht aan al die duizenden andere merken en bedrijven actief in de beautywereld, raakte ik in paniek. De gedachte 'niemand zit op mij en mijn producten te wachten' spookte vaak in mijn hoofd rond.

Toch zat ik er helemaal klaar voor op die zaterdagavond. Ik dacht: het is erop of eronder. Of mensen begrijpen wat ik wil maken of ze vinden het helemaal niks. Druk met allerlei last minute issues ging de site uiteindelijk live. Ik weet nog goed dat ik om de 5 minuten ging kijken of er mensen op de site waren en of ze ook daadwerkelijk producten kochten. Binnen enkele minuten waren er al bezoekers en werden winkelmandjes gevuld. Ik was in extase toen ik de eerste orders binnen zag komen. Ik was trots, maar ook uitgeput.

Toen belde mijn collega en riep ze dat we uit de lucht waren. Ze zei dat er iets was met technische issues en dat ze direct contact op zou nemen met onze websitebeheerder. Na enkele uren waren we nog steeds offline en moest ik via instagram laten weten dat we issues hadden en druk bezig waren met een oplossing. Helaas kwam die pas 2 dagen later. In die dagen probeerden we met man en macht onze site weer live te krijgen, maar was ik tegelijkertijd ook bang dat we het momentum hadden gemist en niemand het meer serieus zou nemen.

Wat kan een mens zich toch onnodig druk en onzeker maken bedenk ik me, terwijl ik dit typ. Vier jaar later is OGB uitgegroeid tot een merk met tientallen duizenden klanten en fans. We hebben een heuse community opgebouwd die het merk omarmt en elkaar adviseert. Een olievlek die zich blijft verspreiden en me iedere dag zoveel energie geeft.

Gelukkig heb ik niet opgegeven, want angst is je grootste vijand. Alles waar je hard voor werkt en een groot hart voor hebt zal uiteindelijk altijd slagen. Mensen voelen het als dingen met passie zijn opgezet en goed zijn uitgedacht.

Ik wil iedere vrouw stimuleren om, als ze met een droom of passie rondloopt, het gewoon te gaan doen. Ik ben dankbaar dat we met een mooie groep vrouwen iedere dag weer ultieme beauty en huidverzorgingsproducten mogen ontwikkelen voor mooie mensen. Ik heb nu al zin in de volgende 4 jaar.

Bedankt voor jullie vertrouwen.

X Olcay

6 opmerkingen

En laten we naar alle vrouwen ook de baby’s en mannen niet vergeten. Mijn huidproducten gaan dubbel zo hard sinds mijn man ze ook ontdekt heeft. Dus laat de mannen lijn maar snel komen. 💋

Betty

Ik vind het oprecht super hoe je dit weer gefixed hebt. Wel had je al een klein voorsprongetje omdat je bekende Nederlander bent, maar nogmaals erg gegund! Chapeau!

Jolanda Philipse

Gefeliciteerd 🎉en ga vooral zo door!!👊 want ik kan niet meer zonder!! Ik ben zo blij met jou producten super super ❤️

Kristel

Zelf heb ik pas dit jaar OGB ontdekt, maar ben er nog iedere dag blij mee. Inmiddels al een collectie opgebouwd. Ik ben vooral groot fan van de huidverzorging producten.

Sabine

Gefeliciteerd met 4 prachtige OGB jaren!

Tessa

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd