RELAX & UNWIND: tips van het OGB team

[RELAX & UNWIND:] tips van het OGB team
Pinterest
We zijn allemaal weer druk aan het werk en na zo'n zomer genieten is het nog belangrijker om af en toe een stapje terug te doen en voor, tijdens en na het werk even de tijd te nemen om te relaxen en jezelf wat afleiding te gunnen. Het team van OGB deelt graag hoe zij even relaxen en ontsnappen aan de drukte.

Olcay, founder

Ik probeer minimaal 4 x per week een Pilates lesje te pakken. Dit doe ik meestal in de ochtend voordat ik begin met werken. Ik merk dat ik dan zoveel productiever ben en dingen met rust kan doen. Sporten is voor mij echt even mijn hoofd helemaal leegmaken.

Chloe, marketing & project manager

Relaxen en unwinden betekent voor mij echt vasthouden aan m’n ochtendroutine. Ik doe altijd een kwartier yoga + meditatie of een Pilates les om 7 uur in de ochtend. Ik weet dat ik hiermee endorfine aanmaak waardoor ik dan direct een goede start van mijn dag heb. De rest van de dag heb ik dan ook meer energie.

Annerieke, customer care specialist

Met een fijne thee, mijn lievelingssnacks en kaarsjes aan op de bank zitten is voor mij de ultieme manier van ontspanning. Dit doe ik het liefst elke avond.

Marloes, operational manager

Ik vind het lekker om even helemaal uit te tunen. Ik zit doordeweeks heel veel op mijn telefoon en dat probeer ik dan zo min mogelijk te doen door lekker met m’n gezin te zijn. Ook vind ik het heel fijn om met mijn vriendinnen de hele avond of middag lekker te eten en een drankje te doen en gewoon helemaal in het moment te zijn en vooral niet met m'n telefoon bezig zijn. Ook is het belangrijk voor mij om vooral te doen wat ik wil en niet zoveel bezig te zijn met anderen en andere dingen. Ik vind het heerlijk om thuis te zijn en een beetje te rommelen in huis: kasten uitpakken en bedenken wat ik anders wil in huis of gewoon Netflix uitspelen. Wandelen is trouwens ook een echt relaxmomentje voor mij.

Shanice, editor & skincare specialist

Doordeweeks breng ik mijn dagen voornamelijk door achter een scherm, dus in het weekend vind ik het fijn om dat zo min mogelijk te doen. Ik probeer iedere week een moment voor mezelf in te plannen om een boek te lezen, sudoku op te lossen of een uitgebreide skincare routine met alles erop en eraan te doen. Maar ook laad ik juist op met mensen om me heen: gezellig met vrienden de stad in of een terrasje pakken en ik zit weer vol met energie. Mits ik niet teveel wijn heb gedronken ;-).

Jolanda, customer care specialist

Ik ga graag ergens heen, bijvoorbeeld naar stad om te shoppen. Ik lees graag maar ben ook graag actief door te zwemmen of te fietsen, gewoon even lekker buiten zijn en actief bezig zijn. Helemaal niets doen vind ik ook wel eens lekker maar dat zit nog niet zo in m’n systeem, daar moet ik dus nog even op oefenen.

Lindsey, marketing assistant

Me-time is voor mij een echt relax moment. Mijn tip is om die me-time ook echt voor jezelf in te plannen. Vaak doe ik dat door een serie op te zetten terwijl ik mijn nagels doe en geniet van wat lekkers te drinken en een snack. Het voelt dan even alsof ik mijn eigen nagel salonnetje heb.

Lotte, GUSH editor

Ik zit vaak achter een scherm en vind het dus weleens lekker om af en toe even weg van dat scherm te zijn en 5 minuten te ontspannen door een sudoku op te lossen. Klinkt misschien nerdy maar helpt echt om te ontspannen terwijl je tegelijkertijd je hersenen traint, win-win! Ik doe dit ook vaak voor ik ga slapen zodat ik de dag niet afsluit met een scherm. Daarnaast is piano (proberen te) spelen ook een moment van ontspanning en heerlijk om mee bezig te zijn maar geef ik ook zeker toe dat ik ook net zo graag doelloos op de bank lig met een snack en een serie.

Pippie, customer care specialist

Ik ben een echte coffee-addict en zie mijn koffiemomentje als een manier om even te unwinden. Het liefst luister ik dan naar een concert van Beyoncé (fangirl alert). Ook vind ik het heerlijk om, wanneer mijn kindjes naar bed gaan, bij ze in bed te kruipen.

Dolshe, creative & stylist

Om echt tot rust te komen luister ik graag naar klassieke muziek, mediteer ik en boek ik een massage (mits ik daar tijd voor heb). Wat ook echt helpt om m'n hoofd even leeg te maken is het boenen van m'n huis. Ik krijg veel meer inzicht in alles als mijn omgeving opgeruimd is en naar schoonmaakmiddelen ruikt.

Bradley, new business manager

Voor mij is dit lastig, omdat ik eigenlijk elke dag van de week wel aan sta om te werken. Mensen om mij heen noemen me niet voor niets een ontzettende workaholic. Goed, als ik eens tot rust kom (wat dus niet vaak gebeurt) dan doe ik dat door naar de sportschool te gaan of een rondje hard te lopen door het Amsterdamse bos.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd