S.O.S. zo voorkom je de post-holiday dip

[S.O.S.] zo voorkom je de post-holiday dip
Pinterest
Festive season is helaas afgelopen en dat kan soms rauw op je dak vallen. Het is gedaan met de quality time met familie en vrienden, lekker eten en vakantie vieren: tijd voor het normale leven. Na oud en nieuw kan het zijn dat je geconfronteerd wordt met de welbekende post-holiday dip. Je voelt je lusteloos en moe en je motivatie is al helemaal ver te zoeken. Voorkomen is beter dan genezen, dus voorkom de dip met deze tips.

1

Gun jezelf de tijd

Één ding wat je zeker niet moet doen (en willen) is om meteen weer vol aan de slag te gaan staan qua werk. Plan alles wat rustiger voor jezelf in zodat je geleidelijk weer kan wennen aan het normale leven. Gun jezelf vooral even de tijd om goed bij te komen.

2

Stel realistische doelen op

Een nieuw jaar voelt vaak als een schone lei waarin je jouw goede voornemens wil waarmaken. Kies wel voor haalbare doelen zodat je jezelf niet nog meer in die dip duwt door de voornemens na een paar weken of dagen al niet na te komen. Klinkt bekend? Dan is onze GUSH Goal Planner zeker iets voor jou.

3

Ga terug naar je gezonde gewoontes

Tijdens de vakantie denken we vaak even wat minder - of helemaal niet - aan onze gezonde gewoontes. Pak dit wel weer gelijk op. Een gezonde levensstijl zoals voldoende slapen en gezond eten zorgen er voor dat je energielevel op peil is en je je positieve mindset makkelijker kunt behouden.

4

Blijf sociaal bezig

Wat je zeker niet moet doen is het jezelf alleen maar lastiger maken door niets leuks meer te plannen. Blijf dus - ook al moet je even op de kleintjes letten na zo'n dure maand - gewoon leuke dingen doen met vrienden, vriendinnen en familie. Zo kom je minder snel in die 'januari-sleur'.

5

Vernieuw je werkomgeving

New year, new ... werkomgeving. Na de feestdagen en de jaarwisseling is het fijn om een frisse start te maken om jezelf gemotiveerd te houden (of opnieuw te motiveren). Een goed idee is om je werkomgeving even te herorganiseren en verfrissen. Ruim het allemaal even goed op en voeg wat nieuwe accessoires of bijvoorbeeld foto's toe. Zo creëer je een positieve sfeer.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd