ZWANGER? 5 tips tegen misselijkheid

[ZWANGER?] 5 tips tegen misselijkheid
@lojsanwallin
Zwanger zijn is één van de mooiste dingen die je kan overkomen, maar voor velen kan dit soms ook even niet voelen als een geschenk door de aanhoudende misselijkheid (en alles wat er nog meer bij komt kijken). Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze misselijkheid aanzienlijk te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Wij hebben 5 tips voor je.

1

Kleinere maaltijden eten

Het kan helpen om je bloedsuikerspiegel stabieler te houden (als deze in de war is kan je misselijk worden) door kleinere porties te eten en dit te verdelen over de hele dag. Zo voorkom je ook dat je misselijk wordt doordat je een lege maag hebt.

2

Rust, rust en nog meer rust

Vermoeid word je al een stuk sneller als er een klein wondertje in je buik groeit, en vermoeidheid kan misselijkheid verergeren. Neem dus echt voldoende rust en gun je lichaam de tijd om te herstellen van al het harde werk wat het doet.

3

Hydratatie is key

Uitdroging kan soms misselijkheid veroorzaken of verergeren. Drink dus voldoende water (ja, nog meer plassen) om gehydrateerd te blijven. Twee vliegen in één klap: drink gemberthee! Gember staat er om bekend misselijkheid tegen te gaan (+ het brengt nog veel meer positiefs met zich mee).

4

Geen vet en gekruid eten

Tijdens de zwangerschap verlang je vaak ineens naar de gekste en soms vetste dingen. Hoe lastig het ook kan zijn: vermijd deze liever zoveel mogelijk. Vet en gekruid eten kunnen de maag juist irriteren, wat niet meehelpt bij misselijkheid.

5

Eet een lichte snack voor je gaat slapen

Het kan enorm helpen om een lichte, maar eiwitrijke snack te eten voor je gaat slapen. Dit kan zorgen voor minder misselijkheid in de ochtend. Hou het wel écht licht, want als je te veel eet voor het slapengaan werkt dit averechts. Tip: doe een beetje Hüttenkäse op een maïswafel en top af met tomaatjes en wat peper. Lekker, gezond, eiwitrijk én licht.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd