ZIEK? dit moet je eten als je je down the weather voelt

[ZIEK?] dit moet je eten als je je down the weather voelt
[ZIEK?] dit moet je eten als je je down the weather voelt
Niets is er vervelender dan ziek zijn. Het liefst ga je gewoon weer aan het werk, sporten, of leuke dingen ondernemen. Jammer genoeg werkt het lichaam niet altijd mee en heeft het tijd nodig om te herstellen als je ziek bent. Je kunt er helaas niet veel aan doen en zal moeten wachten tot je weer fit genoeg bent om de deur uit te gaan. Om je lichaam een handje te helpen bij het herstellen, is het verstandig om het juiste te eten en drinken. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat kan helpen wanneer je ziek bent. Feel better soon!

1

Hydratatie is key

Voldoende hydratatie is enorm belangrijk wanneer je ziek bent. Zo voorkom je dat je lichaam uitdroogt, en dat maakt het niet beter voor je herstel. Je kunt hydrateren op een heleboel manieren. Drink voldoende water, maar kies ook voor bouillon of thee. Pro tip: gemberthee met honing en citroen helpt tegen eventuele keelpijn en bevat vitaminen waar je lichaam blij van wordt.

2

Soep

Niet alleen is soep misschien wel makkelijker weg te krijgen dan vaste voedingsmiddelen, je kunt zelf soep maken met een heleboel verschillende groenten om zo een vitamine-bom binnen te krijgen. Zo geef je je immuunsysteem een oppepper. Daarnaast is het ook lekker makkelijk te maken en kost het je niet te veel energie. Onze tip? Kippensoep staat erom bekend helende eigenschappen te hebben, maar ook linzensoep is heerlijk en rijk aan vitaminen.

3

Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C, wat er om bekend staat helende eigenschappen te hebben. Daarnaast is zijn de meeste citrusvruchten ook hartstikke lekker en makkelijk weg te krijgen wanneer je ziek bent. Sla dus zeker een hoop kiwi's, sinaasappels en bessen in.

4

Eiwitten

Eiwitten moet je sowieso elke dag genoeg eten, maar zeker als je ziek bent. Eiwitten helpen namelijk bij het herstel van beschadigde cellen en het behoud van spiermassa. Kip, kalkoen, vis, eieren en peulvruchten bevatten veel eiwitten dus voeg dit zeker toe aan je down-the-weather-menu.

5

Knoflook en gember

Eerder noemden we al het drinken van gemberthee, maar deze specerij kan je ook toevoegen aan een maaltijd. Gember en ook knoflook staan er namelijk om bekend om hun antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. Stimuleer je immuunsysteem door dit dus elke dag veel naar binnen te krijgen.

6

Vermijd ongezond voedsel

Bewerkte voedingsmiddelen en suiker kan je beter ontwijken als je ziek bent. Door dit wel te eten kan je je immuunsysteem juist verzwakken en dat wil je juist niet. Kies dus voor onbewerkt voedsel waar veel vitaminen in zitten.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd