MONEYTALK zo bereid je je voor op een salarisonderhandeling

[MONEYTALK] zo bereid je je voor op een salarisonderhandeling
[MONEYTALK] zo bereid je je voor op een salarisonderhandeling
Een salarisonderhandeling: misschien wel één van de moeilijkste gesprekken om aan te gaan met je werkgever. Toch is het een gesprek dat je, als je vindt dat je meer salaris zou moeten krijgen, gewoon zou moeten voeren. Het enige wat je moet doen is het voorbereiden van dit gesprek. Zo heb je meer kans dat je uiteindelijk het gewenste doel behaald: een hoger salaris. Wij geven je een paar tips om dit gesprek goed voorbereid in te gaan.

Doe onderzoek

Voordat je het gesprek aan gaat, is het van belang dat je genoeg informatie hebt verzameld die relevant zijn. Denk hierbij aan de gemiddelde salarissen in jouw branche. Ga daarna eens bij jezelf na wat je ervaring is, je vaardigheden zijn en wat je tot nu toe allemaal hebt gepresteerd. Je moet kunnen vertellen waarom jij nou eigenlijk meer geld waard bent.

Kies het juiste moment uit

Timing is key. Kies een goed moment uit voor het gesprek. Dus niet vlak voor deadlines, maar bijvoorbeeld nadat je een project of taak hebt afgerond en dit succesvol was (dit kan je ook weer als voorbeeld gebruiken waarom je het verdient). Stel daarnaast degene waarmee je het gesprek gaat hebben op de hoogte van het doel van het gesprek.

Ga zelfverzekerd het gesprek in

Door te laten merken dat je weet waar je het over hebt en te laten zien waarom jij de salarisverhoging waard bent, heb je meer kans van slagen. Zo kom je namelijk zelfverzekerd over. Let er wel op dat je niet arrogant wordt. Blijf vriendelijk en probeer het gesprek luchtig te houden. Een goede tip is om een lijstje te maken met alle dingen die je hebt bereikt de afgelopen periode. Niet alleen fijn voor je eigen confidence, maar ook goede punten om je werkever te overtuigen.

Oefen het gesprek

Misschien lijkt dit gek, maar oefening baart kunst! Probeer dus het gesprek eens te oefenen met iemand anders. Vraag of diegene ook echt lastige vragen wilt stellen zodat je voorbereid bent op dit soort vragen.

Good luck!

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd