LOVEHANDLES Zo pak je ze aan

[LOVEHANDLES] Zo pak je ze aan
Unsplash

Lovehandles: iets waar veel vrouwen (maar ook zeker mannen) last van hebben. En er is helemaal niks mis mee zolang je jezelf er gewoon comfy bij voelt. Maar toch, die vervelende vetrolletjes die aan de zijkanten boven je broek uitkomen is iets waar velen wel graag gedag tegen willen zeggen. Jammer genoeg is dit zo simpel nog niet. Dit is namelijk één van de eerste plekken waar vet opgeslagen wordt en waar je ook weer als laatste vet verliest wanneer je afvalt. Hoewel we onze dikke truien binnenkort weer uit de kast kunnen trekken, kunnen we er ons best wel eens aan ergeren. Wij hebben een paar tips voor je die je al een heel eind op weg kunnen helpen om ze aan te pakken.

Beter eetpatroon
Een gezond eetpatroon aanhouden is de eerste stap. Probeer eens goed te letten op wat je eet en wat je daar aan kunt veranderen. Verander bijvoorbeeld witte rijst voor volkoren rijst en een gewone aardappel voor een zoete aardappel. Eet in plaats van een vettige snack een gezonde snack en kies vaker voor vis dan voor vlees. Minder daarnaast vooral ook in suikers, dit is een grote boosdoener. Als je hier allemaal al een beetje op let, kun je al een heel groot verschil maken, zonder dat je dus een echt streng dieet moet volgen.

Meer bewegen
Ja, deze zag je natuurlijk al aankomen. Bewegen is een belangrijke stap om lovehandles te verliezen. Denk dan vooral aan cardio. Elke dag 30 minuten aan cardio doen helpt al veel om lovehandles te verminderen. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen of fietsen of kies in de sportschool voor de roeimachine of crosstrainer.

Krachttraining
Naast cardio is krachttraining een goede aanvulling om calorieën te verbranden. Je hoeft niet eens een mega work-out neer te zetten, kies een paar oefeningen uit die jij leuk en fijn vindt en herhaal een ronde van acht per oefening drie keer. Je hoeft niet eens naar de sportschool, thuis kun je ook al een hoop doen!

Goed slapen
Het hebben van een goede nachtrust en een slaapritme heeft enorm veel impact op het hele lichaam. Het is niet alleen beter voor onze huid, ook heeft het een positieve werking als het gaat om de vetopslag en de werking van hormonen. Moeite met het krijgen van een goede nachtrust? Lees hier hoe je beter kunt slapen.

Verminder stress
Stress is echt werkelijk waar nergens goed voor, het heeft een negatieve werking op zowel je mind als je lichaam. Wanneer je stress ervaart schoppen de stresshormonen andere functies (zoals onder andere je stofwisseling) in je lichaam in de war. Zoek eens uit waar jij stress van krijgt en probeer dit te ontwijken. Zo geef je jouw lichaam de kans om te focussen op belangrijkere dingen zoals het aanpakken van die lovehandles.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd