RUUD: Ik ben misschien wel de grootste burgerlul die je kent

[RUUD:] Ik ben misschien wel de grootste burgerlul die je kent
Ruud de Wild

Sorry. Ik ben geworden waar ik altijd bang voor was. Nee, om je de waarheid te vertellen is dat een leugen. Ik ben nu pas eerlijk over de man die ik altijd al ben. Mensen die mij niet kennen denken misschien dat ik een soort hang loose café monster ben die op een bescheiden vraag antwoord geeft als een boer. Of niemand voorrang geeft op een zebrapad. Of al thuis is terwijl z’n kinderen nog in de ballenbak zitten. Of zomaar brutaal doet tegen een ober. Of voordringt in de rij op een vliegveld. Of toevallig naar de WC gaat voordat de rekening op tafel komt. Of zegt tegen een agent dat ie boeven moet vangen in plaats van een bekeuring uitdelen.

Nee het is nog veel erger. Het is verschrikkelijk zelfs. Ik ben dat dus allemaal niet. Ik ben misschien wel de grootste burgerlul die je je kunt voorstellen.

De vuilnis staat bij mij altijd op tijd buiten, anders breng ik het zelf weg. Als ik naar de fysio, tandarts of welke afspraak dan ook moet, ben ik daar altijd tien minuten te vroeg. Maar dit is nog allemaal in het grijze gebied. Nu komt mijn lelijkste ik. En nu ik het opschrijf vind ik mezelf nog enger dan de engste oom die ik heb (en dat zijn hele enge ooms).

Ik deed drie weken geleden de keukenla open toen ik koffie aan het zetten was voor Olcay. Dat doe ik al vier jaar met gezonde tegenzin omdat het huis dan nog koud is. Toch neem ik mijn taak als barista heel serieus. Alsof het van mijn eigen plantage komt. Maar goed, terug naar de la. Ik opende hem om een lange lepel te pakken voor de cappuccino (dubbel pp lepel, nooit geweten) en toen gebeurde het. Ik zag een kaasmes waar het handvat van was verbrand. Een scherpe, ingebrande sleuf.

Dat kon twee dingen betekenen: of Olcay heeft het kaasmes gebruikt als tool om haar omelet mee om te draaien, óf ik ben die nare, enge man die haar daar terecht van beschuldigd. Beide is waar. Ik haat dat soort dingen, maar wil er niets van zeggen. Veel belangrijker is; wat is er nou met mij dat ik dit geen plaats kan geven? Wat is er met mij dat ik iedere morgen (al drie weken lang) doe alsof het mij niets kan schelen?

Het goede nieuws is dat ik mezelf heb overwonnen. Ik heb namelijk een nieuwe gekocht. Want het blijft zo irritant dat ik iedere dag in die la naar dat verbrande handvat moet kijken. Dus een parchtige nieuw exemplaar van € 3,99. Zonder overleggen heb ik ‘m aangeschaft.

Na deze aankoop ontdekte ik ook een minder lelijk ding van mezelf, want heb die oude gehouden. Die is namelijk handig voor als Ol een ei gaat maken.

7 opmerkingen

Hola Guapa y Guapo,

Liefde die echt ècht is, die herken je van ver. Ik woon in de Achterhoek en ik kan jullie liefde hier ruiken ;)

Misschien denkt iemand anders nu:
O my GUSH suck it up babe! maar hey ook dat is okey.

Spoiler alert; vond je dit vervelend om te lezen skip dan met alle liefde de rest van dit bericht; scheelt je tijd x

Allebei vind ik jullie twee heerlijk ècht, én recht door zee.
Niet alleen jullie oprechte liefde voor elkaar is iets waar veel mensen nog wat van kunnen leren, ook de manier waarop jullie altijd je liefde in jullie werk “stoppen” is te merken.

Olcay je producten zijn van kwaliteit en de inhoud als de lay out zijn perfect.

Ruud, ouwe burgerlul ;) als alle burgerlullen hier in Nederland zo goed konden lullen, échte radio konden maken, èn dan als klapper op de vuurpijl ook nog eens te gekke kunst maken dan zou het perfect geregeld zijn in een klap.

Dus nee, burgerlul past je niet, een newborn nozem met een muzikaal hart op de juiste plek is waar ik aan denk bij jou.

Olcay every Day!
Je miracle blur voor elk optreden, dan zoals ik het noem m’n “wallenstick” (als ik weer voor de zoveelste keer een gebroken nacht heb door een kleuter met nachtmerries) 1, 2,3 hop en mijn wallen zie je dan nie :)
dan oogschaduw in mijn favo kleuren mèt een touch van het zwarte oogpotlood en hey, zo durf dat podium weer op!

Als kers op de taart onze Vaas (by RUUD) Een van mijn lievelingzinnen die erop staat is;

“You and me touch the sky”.

Hopelijk mogen jullie nog zo lang mogelijk samen die hemel aanraken zolang jullie hier zijn.

Thanks for being there, you rock!

Warme muzikale groet uit de Achterhoek,
Sunny

(a.k.a. Rubiamorena)

https://youtu.be/OKVRwOcDlwQ

P.s. ik had nog woorden over ons gezamenlijke kerstcadeau met mijn wederhelft. Toen hij hem zag was hij ook verkocht. Elkaar plechtig beloofd dat hij nooit zonder bloemen komt te staan, voelde als een tweede keer trouwen:) merci beaucoup 🙏

En zo lieve kijkbuis kinderen komt er een einde aan dit mooie verhaal. Oogjes dicht, snaveltjes toe en slaap lekker.

Rubiamorena

Ik vind jullie in dat hele media landje een verademing …. Wat zijn jullie een geweldig fijn stel! Zoveel respect en liefde tussen jullie ! Olcay hoe jij Ruud steunde tijdens alles … echt petje af! Blijf aub zo heerlijk samen en laat ons mee genieten! ❤️

Suzanne

Niks mis met deze “burgerlul” …… Ik vind je een topper! Supergrappig (leuke humor samen) en iedere ochtend een kopje koffie, wie wil dat nu niet?? Oh ja en je Kunstwerken met coole teksten zijn ook niet mis. Good luck en have fun met Ol! X

simone iotti-vaes

Ik volgde jullie destijds al afzonderlijk van elkaar. Jullie zijn zo geweldig samen, respect dat jullie zoveel momenten met ons willen en kunnen delen. Iets met ‘in goede en slechte tijden’. Hoop nog lang van jullie te mogen genieten, zeker ook de burgerlijke versie. Blijf zoals je bent. ❤️

Miranda De Mol

Niets is wat het lijkt toch:-) en humor, wat jij en Olcay enorm hebben is het mooiste wat er is. Ga vooral zo door. Leuk om jullie te volgen en supergoede uitslag had je. Beste nieuws wat je kunt krijgen. Mooi!

Wendy

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd